ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

PLJESKAVICE KOJE ĆETE PRAVITI BAREM JEDANPUT SEDMIČNO










Sastojci
meso
500 g mjesanog mljevenog mesa
2 crvena luka sitno nasjeckana
1 rezanj bijelog luka
sol, papar
1 kasikica vegete pikant


  2 manja jaja ili jedno vece
1-2 kasike mrvica
nadjev
15 dag sira naribanog ( gauda )
2 kasikice senfa
1 rezanj bijelog luka sitno nasjeckan
2 kisela krastavca naribana

Priprema
1.
U jednu posudu stavite mljeveno meso, crveni luk nasjeckan, bijeli luk nasjeckan, jaja, zacine.Dobro pomjesajte da se smjese spoje i oblikujete 4-5 velikih pljeskavica.
2.
Za nadjev pomjesajte sjeckani cesnjak ,sir, naribane krastavce, senf i podjelite nadjev po mesu na pola pljeskavice i s drugom stranom ih zatvorite. Rubove dobro stisnite da nadjev nemoze van.


  3.
Najbolje su pecene na rostilju, al kad rostilj ne radi vani i gril tava dobro dodje :) na malo ulja pecite s jedne strane 10-tak minuta na srednje jacoj vatri pa okranite i pecite jos nekih 5-6 minuta

0 komentari:

Objavi komentar