četvrtak, 30. lipnja 2016.

BAKINI ZDIGANI! KAD SE KOD NAS PITA ;HOĆEŠ ZDIGANE?SVI PITAJU;ČIJE,BAKINE???TE NJENE ZDIGANE VOLE SVI UNUCI(NJIH 5) PA SU 2 PLEHA KOJA ISPEČEMO UVIJEK PREMALO...I TRAŽI SE JOŠ..









Sastojci
1 kg brašna za dizana tijesta
1 kocka kvasa
6 dcl mlijeka
2 dcl ulja
1 v.ž na vrh šećera

 
2 m.ž ravne soli
marmelada,orasi,mak....
2 žutanjka za premaz
malo vode i vanilin šećer za premaz

Priprema
1.
Kvasac razmoči u 2 dcl toplog mlijeka (kad se digne) dodaj ostale sastojke;brašno koje mora biti sobne temperature(zimi),ostatak mlačnog mlijeka,ulje ,šećer i sol  pa zamijesi glatko tijesto.Podijeli ga na 6 loptica i pusti da se digne.

 
2.
Kad se digne na pobrašnjenoj podlozi razvaljaj lopticu(da se dobije krug)pa ga prereži na 4 djela i onda svaki još na 2-da se dobije 8 kolača.Sve skupa to je 48 kolača i baš po 24 idu u veliki pleh od pećnice.

3.
Na širi dio stavi nadjev;po želji(mi najviše volimo marmeladu) pa zarolaj u kiflicu,stavi u pleh na koji je stavljen pek papir,ostavi da se malo digne.

4.
Premaži s žutanjkom i stavi u pećnicu.

5.
Peče se na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumene oko 20-25 minuta.Kad su pečeni premazati ih mješavinom vode i vanilin šećera te pokriti krpom(postanu mekani).


Posluživanje
Jesti tople ili hladne.Mogu se puniti i šunkom i sirom.
Tagovi


izvor:www coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar