ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

LEDENI VJETAR SA JAGODAMA









SASTOJCI
Za beze:
• 9 bjelanjaka
• 300 grama šećera
• 1 žlica jabučnog octa


 

Fil:
• 600 grama kiselog vrhnja
• 100 grama šećera u prahu
• 1 vrećica želatine
• 1/2 l vrhnja za šlag
• jagode


 

PRIPREMA
1. Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.

2. Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom da smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.

3. U iscijeđeno kiselog vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.

4. Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.

5. U kremu ubodite jagode.

6. Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlag.

7. Poklopite drugom koru i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar