srijeda, 13. srpnja 2016.

MARTINJSKE KOCKE











SASTOJCI
Biskvit
• 6 kom jaja
• 6 žlica šećera
• 6 žlica brašna
• 1/2 pec. praška
• 1 mala šalica ulja
• 3 male žličice kakaoa



Krema 1
• 0,5 kg protisnutog kestena
• 15 dag štaub šećera
• 15 dag margarina
• 1 kom vanilin šećera
• 2 žličice ruma
• 2 dl tučenog slatkog vrhnja

Krema 2
• 4 dl tučenog slatkog vrhnja
• 20 dag čokolade za kuhanje

Na kraju
• 0,5 l tučenog slatkog vrhnja ili šlag

PRIPREMA
Biskvit
Posebno izmiksaj bjelanjke u čvrsti snijeg
Sa žumanjcima iradi sve navedene sastojke i na kraju lagano umiješaj snijeg od bjelanjaka
Izlij u nauljenu i pobrašnjenu tepsiju i peci na 180 oko 15-ak min ( probati čačkalicom da li je biskvit pečen – čačkalica mora biti suha! )



Krema 1
Pjenasto izmiksaj margarin, šećer, vanilin šećer, rum i protisnuti kesten
Posebno u drugoj posudi izradi 2 dl tučenog vrhnja
To izrađeno vrhnje lagano umiješaj u kremu s kestenom

Krema 2
Natragati čokoladu za kuhanje u zdjelicu i zagrijavajte u vodenoj kupelji dok se čokolada u potpunosti ne otopi
Posebno izradite 4 dl slatkog vrhnja
U otopljenu čokoladu umiješajte mali dio istučenog slatkog vrhnja, da se malo rashladi
Potom umiješajte u preostalo tučeno vrhnje i lagano još malo izradite mikserom

Na kraju
Izradite tučeno vrhnje ili šlag i njime završite kolač

Redoslijed slaganja
biskvit-krema1- krema2- šlag

POSLUZIVANJE
Ja sam ga još na vrhu ukrasila sa truffle čokoladnim kuglicama:))
Budite kreativni:))

Izvor. http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar