srijeda, 13. srpnja 2016.

PITA KOJA JE ZALUDJELA SVE ONE KOJI SU JE PROBALI JEDVA ČEKAM DA JE PONOVO PRAVIM











Potrebno:
1 pakiranje gotovih kora za savijače
5-6 tikvica
50 dag bijelog kravljeg sira
5 jaja


  5 žlica kiselog vrhnja
1 žlica grisa
žličica praška za pecivo
vegeta, sol, papar

Priprema:
Tikvice oguliri i naribati. Pustiti da posoljene odstoje 15-tak minuta pa ocijediti rukama.
Pomiješati sir sa 3 jaja, 2 žlice kiselog vrhnja i grisom. Začiniti po želji. Ja koristim vegetu, no ako niste ljubitelj možete začiniti solju i paprom.
U lim premazan maslacom složiti jedan list kore pa po njemu rasporediti prvo tikvicu pa smjesu od sira a potom staviti drugu koru koju lagano pritiskujući rukama ‘nagužvati’ na veličinu lima. Postupak ponavljati sve dok ima nadjeva.


  Završiti korom koju treba poravnati i izrezati na veličinu lima ukoliko je prevelika.
Zaliti mješavinom jaja i kiselog vrhnja, pa izrezati bučnicu na kocke oštrim nožem kako bi se preljev od jaja i vrhnja rasporedio unutar bučnice.
Peći bučnicu na 180℃ oko 30 min dok ne postana zlatno smeđa.
Malo ohladiti i poslužiti rezanu na kocke. Može poslužiti kao fina zakuska za goste, kao lagani ručak uz neku konkretniju salatu, kao toplo predjelo ili pak ovako kao mi večeras – za večeru 😉 Ukusna je topla ili hladna a uz nju idealno paše čaša hladnog jogurta.
Bučnica je inače tradicionalno zagorsko jelo, koje se tamo poslužuje kao toplo predjelo ili slani desertni kolač. Možete ju pripremiti i bez preljeva od jaja zamrznuti pa kada ste u gužvi je samo izvadite iz zamrzivača i pogurnete u pećnicu.

Related Posts:

  • OBLATNE S ČOKOLADOM STRI RECEPT OD 15 MINUTA Sastojci 5 kom jaja 1 vanili šećer 200g šećera 150g čokolade 250g margarina 1 paket oblatni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 1. Jaja izmiksati mikserom i dodati šećer te dobro i… Read More
  • GENIJALAN TRIK OD KOJEG ĆE VAM VEŠ MAŠINA RADITI DUŽE I UVIJEK BITI ČISTA I MIRISNA! Veš-mašinu ćete najlakše očistiti tako što ćete u nju sipati dvije čaše sirćeta ili soka od limuna. Onda tako praznu mašinu bez veša pustite na program 90°. Na ovaj način ćete se riješiti nečistoće koja se vremenom … Read More
  • PRHKE ŠUBARICE Sastojci 2 jaja 5 kas. secera 80 g. maslaca (omeksalog na sobnu temperaturu) 1/2 l. ili 290 g. brasna 1 prasak za pecivo fil: 250 g. mljevenih orasa 150 ml. secera 1 vanilija secer 1 dl. mlijeka 120 g. maslaca gl… Read More
  • CAPPUCCINO TORTA! LAGANA I KREMASTA! Lagana torta za sve ljubitelje cokolade i kafe sa puno krema, krckavim grilijasom i beze koricama. SASTOJCI Za beze korice 5 belanaca 250 g secera 1 kasika brasna 1 kasika sirceta ili limunovog soka ZA OSNOVNI KREM… Read More
  • Otkrivena gljiva koja je SPAS ZA DIJABETIČARE! Gljiva Coprinus comatus snižava nivo šećera u krvi za preko 40%, već sat vremena nakon unošenja, a njeno dejstvo traje više od šest sati. Već četrdesetak godina, u najeminentnijim centrima Dalekog istoka i SAD se ob… Read More

0 komentari:

Objavi komentar