četvrtak, 7. srpnja 2016.

FORNETI VANILA - JAGODA









SASTOJCI
500 g lisnatog testa
1 puding od vanile
500 ml mleka
oko 10 kašika šećera
2-3 kašike gustina
300-400 g jagoda (može i smrznutih)
1 jaje



PRIPREMA
Dok se testo odledi skuvati 1 puding od vanile prema uputstvu se kesice uz dodatak 1 kašike gustina.
Jagode sitnije iseckati, posuti sa 4-5 kašika šećera pa staviti da prokuva. 2 kašike gustina i 1 kašiku šećera razmutiti sa malo vode i dodati u prokuvale jagode. Kuvati 2-3 minuta da se zgusne.
Kad se nadevi malo prohlade, pristupiti razvijanju testa. Rastanjiti polovinu testa na 3-4 mm. Iseći na 6 pravougaonika. Jednu polovinu malo izbockati a na drugoj napraviti zareze nožem, pazeći da se ne zaseče do kraja.



Na izbockani deo staviti kašiku pudinga pa preko pudinga kašiku jagoda. Rub namazati umućenim belancetom, presaviti i dobro pritisnuti da se zalepi. Odozgo premazati razmućenim žumancetom.

Isto uraditi i sa drugom polovinom testa. Meni je ispalo 12 komada. Peći 15-20 minuta na 200-220 stepeni. Ako volite slađe može se posuti prah šećerom, ja nisam :).

Izvor:http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar