subota, 18. lipnja 2016.

BIJELA TORTA! MMMM..., KREMASTO..., PROBAJTE MALO : -))











SASTOJCI
ZA KORU
200 g nasjeckanih oraha
8 bjelanjaka
100 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
50 ml ulja
100 g grožđica

 
Za premazivanje kore:
100 g Džema marelica Podravka

ZA KREMU
8 žumanjaka
120 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
300 g mascarpone sira
150 ml slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
500 g Šlaga 5+ Dolcela
čokoladne mrvice

PRIPREMA
1.
Veću tepsiju (Ø30 cm) obložite papirom za pečenje, premažite maslacem i pospite brašnom. Orahe krupno nasjeckajte i rasporedite po tepsiji.
2.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer i vanilin šećer da dobijete gustu, bijelu, pjenastu kremu.

 
3.
Kremi dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, promiješajte, umiješajte ulje i grožđice. Pripremljenu smjesu nanesite na orahe.
4.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C. Pecite 15-20 minuta, izvadite tepsiju i stavite je na vlažnu krpu oko 15 minuta.
5.
Koru preokrenite na podlogu za torte tako da orasi budu prema gore. Ostavite je da se ohladi, a zatim premažite džemom.
6.
Za kremu žumanjke stavite u metalnu posudu i zajedno sa šećerom i vanilin šećerom miješajte dok ne dobijete gustu pjenu.
7.
Posudu stavite na posudu s vrelom vodom pa kuhajte kremu na pari uz stalno miješanje (oko 10 minuta). Kuhanu kremu ostavite da se ohladi.
8.
U ohlađenu kremu umiješajte sir mascarpone, a zatim lagano umiješajte slatko vrhnje prethodno istučeno u čvrsti šlag.
9.
Preko pripremljene kore nanesite laganu kremu i ostavite hladiti nekoliko sati u hladnjaku.
10.
Prije posluživanja na tortu nanesite tučeni šlag.
Posluživanje
Ohlađenu tortu narežite na kriške i pospite čokoladnim mrvicama.

Savjet
Ovo je vrlo velika torta, a ako želite tortu od Ø 22 cm prepolovite količinu sastojaka.

Related Posts:

  • ZA IZNENADNE GOSTE BRZ I UKUSAN DESERT: KOKOS TORTA SASTOJCI • 9 jaja • 18 kašika šećera   • 300gr kokosa • 250gr margarina • 4 kaške kakaa • 2 šlag pjene   PRIPREMA Odvojite žumanca od bjelanaca.. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});… Read More
  • Sok od krompira najbolji je lek za želudac Pored toga što je najbolji lek za želudac, konzumiranje soka od sirovog krompira odlično je sredstvo za jačanje imuniteta, a pomaže i pri uklanjanju učestalih glavobolja i menstrualnih bolova… Lekovita svojstva siro… Read More
  • PAKLENO DOBRA: BLOODY BERRY TORTA SASTOJCI Za čokoladni biskvit (Ø 24 cm) 300 gr brašna 100 gr gorkog kakao praha 300 gr šećera 1.5 kašičica praška za pecivo 2 kašičice soda bikarbone prstohvat soli 250 ml mleka 1 kašičica arome vanile 125 ml ulja… Read More
  • ČOKOLADNA MOUSSE TORTA! BISKVIT SOČAN A KREMA JE FANZAZIJA OD OKUSA! SASTOJCI BISKVIT 30 g brašna 1 razom puna žličica praška za pecivo 100 g šećera 100 g mljevenih badema naribana korica 1 limuna prstohvat soli 3 jaja   50 g maslinovog ulja (paziti da nije pregorko) 100 g zamr… Read More
  • PAKLENO DOBRA TORTA… Sastojci Podloga: 115 g maslaca 400 g mljevenog integralnog butterkeksa 2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave 2 velike žlice ruma 3 velike žlice šećera   Krema 2 manja ili jedno veće jaje 100 g šećera 1 vreći… Read More

0 komentari:

Objavi komentar