ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

NEVJEROVATNO UKUSAN I NJEŽAN KOLAČ SVAKI ZALOGAJ SE TOPI U USTIMA: RINGO JANCSI









Potrebno je:
Za testo:
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike oštrog brašna
1 kašika dobrog kakao praha


 

Razdvojite žumance i belance. Umutite šećer i žumanca dok ne pobele, dodajte kakao i brašno. Promešajte. Dodajte ulupan sneg od belanaca. Prostrite po plehu iz šporeta papir za pečenje, i izručite smesu. Na 220 step. C pecite oko 15 min. Nemojte prepeći koru!

Kad je mala piškota gotova, presecite je na pola. Ja je sečem po širini. Neka se ohladi. Jednu polovinu kad je ohlađeno prelivam čokoladnom glazurom.
Glazura:
6 štangli crne čokolade istopite sa 50g putera na tihoj vatri. Dodajte umućeno jaje i mešajte na tiho, da jaje ne ostane presno, a da se ne napravi kajgana.
Prelijte glazuru ravnomerno preko te polovine piškote i ostavite da se stvrdne.
Kad se ohladi, secite na kvadrate po želji. Te kvadrate ćete kad nafilujete prvu polovinu testa ganache smesom, samo poređati preko kolača, a pri serviranju kolača posle lako ćete preseći samo donju podlogu i nećete ga “maltretirati”.





Fil:

Umutite mikserom 400 ml slatke pavlake (kravica) tri kašike šećera i jedan vanilin šećer. Na pola miksanja dodajte jedan cremfix. Kad je šlag ulupan dodajte 100g najcrnje čokolade, koju ja iseckam na secku-čoperu, na tiho otopim, i sipam polako u 1/3 šlaga. Pomešam dobro, i dodam druge 2/3 šlaga. Sada sve ovlaš promešajte.
Ostavite ovaj čokoladni mus da se ohladi.
Uzmite biskvitno testo, podlogu, i u tankom sloju ga premažite džemom od malina. Sipajte ganache smesu, čokoladni mus, i špatulom ga razmažite ravnomerno. Poređajte kvadrate one polovine testa koje ste isekli i stavite u frižider do sutra. Onda je Rigo Janči najlepši.
Izvor: smek.makar-one.com

Related Posts:

  • ČOKOLADNA TORTA Sastojci za jednu koru 2 jaja 2 kašike šećera 1/2 kašike brašna 1/2 kašike kakao praha 4 kašike mlevenih oraha/badema/lešnika… fil za tortu sa dve kore 2 jaja 100g šećera 50g čokolade za kuvanje 125g putera po želji … Read More
  • STARINSKA PITA SA PEČENIM LJEŠNJACIMA Ovo je jedan pravi starinski recept za vrlo izdašnu i ukusnu pitu.Ukus prženog lješnjaka ono je što ju obilježava,pored fine kreme. Korice vrlo brzo otpuste,a ona se topi pri zalogaju..uostalom u sve to uvjerit ćete se… Read More
  • JEDNOSTAVNA,A JAKO UKUSNA TORTA..ODUSEVICE SVE KOJI JE PROBAJU: SEVEN DAYS Kad sam dobila recept od mame,bila sam skepticna kakva ce to biti torta sa kroasanima,ali torta je stvarno prelepa...Jako je izdasna i velika pa je mozete praviti i u pola mere...   SASTOJCI podloga od petit… Read More
  • BRZE FRITULE SA JOGURTOM GOTOVE ZA 10 MINUTA Evo mi miriši cijeli stan po ovoj krasnoj i brzoj slastici! Sastojci tijesto 4 dcl jogurta 2 jaja 2 paketića vanil šećera malo soli 2 žličice šećera 20 žlica glatkog brašna 1 paketić praška za pecivo 1 žlica ra… Read More
  • Lijek naših djedova protiv visokog pritiska i holesterola Ubica broj jedan u Americi i zemljama EU je bolest srca. Dva ogromna zdravstvena rizika koji mogu da dovedu do ozbiljnih srčanih problema su visok krvni pritisak i visok nivo holesterola. Ali, to može da se spreči. L… Read More

0 komentari:

Objavi komentar