srijeda, 29. lipnja 2016.

BAMBINO KOLAČ










Podloga:
150 g keksa

Osnovna krema:
7 dl mleka
3 dl tečne slatke pavlake
150 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake
10 gr želatina
100 gr maslaca

Za tamniji sloj:
300 gr mlevenog keksa
100 gr mlevenih pečenih lešnika
2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija

Za beli sloj:
100 gr bele čokolade
200 gr kisele pavlake


 

Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
1 dl tečne slatke pavlake
1 kašičica instant kafe

Osnovna krema
Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mleka.
Preostalih 4 dl mleka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja.
Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
Dodati maslac i nastaviti sa zagrevanjem dok se maslac ne poveže sa smesom.

Za tamni sloj:
Odmeriti mleveni keks, lešnike i džem ili slatku pavlaku. Dodati 600 g osnovne kreme i izmešati mikserom.

Za beli sloj:
U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu belu čokoadu i mešati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku.

Slaganje:
Keks namakati u mleko ili skuvanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda.
Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati.
Naneti beli sloj skoro do ivica i pažljivo poravnati, jer je mekan i preliva se preko ivica.
Ostaviti preko noći u frižideru.

Glazura:
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrejati skoro do ključanja. Umešati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača.
Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar