srijeda, 15. lipnja 2016.

NAJBOLJI RECEPT PO KOJEM SVI PRAVE: DOMAĆI MANČMELOU KOLAČ










SASTOJCI:
12 kašika kristal šećera
12 kašika šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
3 kapi ekstrakta vanile
5 kašika ledeno hladne vode
7 jaja
½ šolje ulja
10 kašika šećera u prahu

 
7 ravnih kašika brašna
2 kesice brubon valiniln šećera
3 ravne kašike kvalitetnog kakaoa
½ kesice praška za pecivo
1 šolja toplog mleka
80 g margarina/maslaca
100 g čokolade
Par kapi ulja

PRIPREMA:
Najpre pripremite biskvit i to tako što ćete razdvojite belanca od žumanaca. Belanca ostavite u frižider, dok pripremate biskvit. Umutite žumanca, dodajte kesicu vanilin šećera, ulje i 10 kašika

 
kristal šećera. Mutite mikserom dok se sve fino ne sjedini. Brašno pomešajte sa sa praškom za pecivo i kakaom. Sjedinite tu mešavinu sa jajima i mlekom i sve umutite, ali ovog puta špatulom, ne mikserom. Izlijte smesu u tepsiju koju ste prethodno dobro namastili i zapecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Dok se biskviti peče, napravite fil i to tako štp ćete dobro ulupati belanca tako da se napravi čvrst sneg. Postepeno dodajte šećeri nastavite da mutite.

U šerpicu sa pet kašika ledeno hladne vode dodajte 12 kašika šećera u prahu i ekstrakt vanile, pa zagrevajte tako da se napravi sirup. Dobijeni sirup dodajte veoma polako u sneg od belanaca i nastavite da mutite. Pečeni biskvit izvadite iz rerne pa ga premažite belim filom, ostavite u frižider na dva sata kako bi se fino stegao. Rastopite čokoladu sa maslacem ili margarinom, dodajte ulje i ostavite da se malo prohladi.
Mančmelou izvadite iz frižidera. Možete ga iseći kao kolač ili vaditi čašom kako bi izgledao kao originalni proizvod. Prelijte kolače čokoladnom glazurom i ponovo vratite u frižider da se dobro ohladi.

izvor:www coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar