subota, 9. srpnja 2016.

Lijek protiv lupanja srca










Malo je poznato da djelotvorni lijek Lycopus europaeus zovu u narodu i vučja stapka. Biljka raste na nekim planinskim grebenima do 1000m.

Više je ima u nekim dolinama Švicarske (Tessins i Puschlav). Vučja stapka je po svom djelovanju nalik svojoj srodnici iz Virginije.

Pri povećanoj funkciji (hiperfunkciji) štitne žlijezde, tzv. hipertireozi. udruženoj s jakim lupanjem srca, vučja je stapka izvrstan lijek. Čak protiv jakoga lupanja srca i velike nervoze već količina od 5-10 kapi djeluje vrlo umirujuće.

Protiv dugotrajne hiperfunkcije štitne žlijezde, preporučljivo je istodobno uzimati Urticalcin. Bolesnici s jakim lupanjem srca, koji se ni za što odmah uzbude i dobiju takav ubrzan puls obično imaju sniženu količinu kalcija u krvi.



Često se u bolesnika koji misle da boluju od srca, postigne lijep uspjeh liječeći se vučjom stapkom i kalcijem. Zanimljivo je da liječenje vučjom stapkom i kalcijem normalizira i nešto povišenu izmjenu tvari, ako terapiju dopunimo homeopatskim preparatom morskog bilja. npr. sa Keip 4. Bolesnici moraju strogo paziti da ne upotrebljavaju jod ni u kakvom obliku.

Kombinacija vučje stapke i Urticalcina pomaže i protiv prevelike uzbuđenosti srca. koje je danas tako često. Smirenje postižemo vrlo brzo, no s liječenjem moramo nastaviti duže vremena ako hoćemo postići trajan uspjeh.

Bolesnik mora posebno paziti da uzme propisanu količinu vučje stapke, koja se mora prilagoditi svakom pacijentu posebice. Pravilno doziranje vučje stapke je od izvanredne važnosti. Vrlo osjetljivim i slabim bolesnicima dosta je već 5 kapi Lycopusa tri puta dnevno. Ako se bolesnik ne smiri, možemo povisivati dozu od 5-20. najviše 30 kapi. tri puta na dan. Lijek je neškodljiv.

Ako specijalist za srce ne može ustanoviti nikakvu srčanu bolest, a bolesnik ipak vjeruje da boluje od srca, može se s povjerenjem držati spomenutih savjeta, jer je vučja stapka neškodljivo sredstvo koje donosi unutrašnji mir i suzbija neugodno lupanje srca.

izvor:biljnamedicina.com

0 komentari:

Objavi komentar