subota, 9. srpnja 2016.

LJETNE ČOKO-VANILIJA KOCKE









SASTOJCI
KREMA VANILIJA
• 500ml. mlijeka
• 250ml. vode
• 2 vrećice pudinga od vanilije



• 2 žlice gustina(malo više nego ravne,ali ne prepune)
• 150g. šećera
• 1 vanilin šećer
• 100g. maslaca
• 250ml. slatkog vrhnja +1 šlag fix

KREMA ČOKOLADA
• 500ml. mlijeka
• 250ml. vode
• 2 vrećice pudinga od čokolade
• 2 žlice gustina
• 150g. šećera
• 100g. čokolade za kuhanje
• 100g. maslaca
• 250ml. slatkog vrhnja +1 šlag fix

Za poškropiti kekse
• oko 100ml. mlijeka
• +par kapi arome vanilije za prvi sloj
• + par kapi ruma za drugi sloj
• Potrebno i:
• malo manje od 2 manja pakiranja Petit Beurre keksa



PRIPREMA
Prvo skuhajte kreme,trebat će im vremena da se ohlade,pa za to vrijeme stignete sve ostalo.

KREMA VANILIJA
Pomiješajte mlijeko i vodu u posudi u kojoj ćete kuhati.
Pomiješajte prašak za puding,gustin,šećer i vanilin šećer. Prije nego mlijeko i vodu stavite kuhati odvojite cca 1dl.i dobro pomijšajte sa pudingom i ostalim sastojcima da ne bude grudvica.
ostatak mlijeka s vodom stavite na vatru. kad proključa skinite s vatre,dodajte puding,vratite kuhati miješajući dok se smjesa ne pretvori u gust puding.
U vruć puding dodajte maslac,i dobro promiješajte da se sav otopi. prebacite kremu u posudu gdje će se hladiti,pokrijte prozirnom folijom,i bacite se na čoko kremu:-)

KREMA ČOKOLADA
Postupak je isti kao prethodni,s tim da ćete u ovu kremu skupa sa maslacem dodati i čokoladu nakidanu na kockice,da se i ona otopi.

Kada ocijenite da su kreme skoro-pa-hladne pripremite prvi sloj keksa.
U kalup dimenzija cca 20x30cm poslažite sloj keksa tako da pokrije dno. probajte zapamtiti raspored slaganja da možete gornji sloj složiti identično.
Premažite kekse mlijekom (50-60ml.) u koje ste dodali par kapi arome vanilije.

Kad su kreme skroz hladne istucite slatko vrhnje u šlag. možete svih 500ml.istući odjednom,ali meni je bilo lakše 250ml.+šlag fix,zatim ostalih 250ml.+šlag fix. pola šlaga umiješajte u kremu od vanilije koju prethodno kratko izmiksajte na najvećoj brzini,a pola dodajte na isti način kremi od čokolade.

Rasporedite kremu od vanilije na kekse u kalupu i poravnajte. na kremu poslažite drugi sloj keksa,laaagano utisnite svaki keks,i premažite ih sa 50-60ml.mlijeka u koje ste dodali par kapi ruma.
na drugi sloj keksa rasporedite i poravnajte kremu od čokolade,i ostavite kolač pola sata do sat u hladnjaku da se krema stisne.

Na stisnutu kremu od čokolade premažite šlag koji ste napravili od 2 vrećice šlag pjene miksane sa 200ml.mlijeka. vratite kolač u hladnjak.

POSLUZIVANJE
Već nakon dva sata kolač ćete moći fino rezati na kocke, poslužiti, i uživati :-)))

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar