petak, 8. srpnja 2016.

KREMASTI SLADOLED OD VANILIJE I VISANJA! NIJE POTREBNA MASINA ZA SLADOLED I NA NJEGA SE NEVATAJU KRISTALI LEDA. SLADOLED KOJI NESTANE U TREN I SVIMA JE OMILJEN









Sastojci
3 jaja
2 zutnjaka
240 - 250 gr secera
1/2 stapic vanilije ( semena )
5 dl slatkog vrhnja ( umutiti u cvrst slag )
solja od 2 dl visanja

 
Priprema
1.
Pomesati jaja, zutnjake, secer, semena vanilije i kuvati na pari, miksati sa rucnim mikserom dok se nezgusne i nepobledi, ca 10 min. Ukloniti sa vatre i prohladiti do sobne temperature. Umesati prethodno umuceno slatko vrhnje u slag.
2.

 
Smesu istresti u posudu od 2 litre. Lagano umesati visnje. zaklopiti poklopcem i ostaviti u zamrzivaca na najmanje 6 sati ili vise.
Posluživanje
Posluziti sa svezim visnjama

0 komentari:

Objavi komentar