nedjelja, 12. lipnja 2016.

SOVINE OČI









SASTOJCI
BISKVIT:
8 bjeljanjaka
8 žlica brašna+1/2 praška za pecivo
8 žlica šećera


 

KREMA:
8 žumanjaka
5 žlica šećera
50 g čokolade
50 ml slatkog vrhnja
1 vrečica želatine u prahu
150 ml slatkog vrhnja

I JOŠ:
3-4 banane


 

PRIPREMA
ROLADA:
istući snijeg od bjeljanjaka,dodavati šećer.
Izmiješati brašno i prašak za pecivo i polako dodati u snijeg miješajući kuhačom.
Veliki lim(32x34 cm) obložiti papirom  za pečenje,uliti biskvit i poravnati.
Peći oko 10 minuta.
Pećeno staviti na navlaženu krpu i urolatu.Ostaviti da se ohladi.

KREMA:
na pari tući žumanjke,šećer i slatko vrhnje,u vruče dodati čokoladu i miješati neprestano dok se čokolada ne otopi(da ne nastanu grudvice).
Ohladiti.

Izraditi slatko vrhnje u šlag i dodati ohlađenu kremu od čokolade i žumanjaka.Dobro izmiksati.
Nabubriti želatinu u 4 žlice vode,nakon 10-tak minuta otopiti na laganoj vatri.
Želatinu usipati u kremu i miksati.

Krema se ćini malo rjeđa,ali dovoljno je ostaviti par minuta da se počne stvrdnjavati i potom premazati ohlađeni biskvit.Ostaviti par žlica kreme za omazivanje po kolaču.

U 2 reda poslagati banane(meni je trebalo po 1 i pol banana sa svake strane).Banane slagati u razmaku-biskvitu odrediti polovicu i na sredinu staviti red banana,a tako napraviti i s druge strane.

Zarolati jednu stranu prema sredini,tako i drugu stranu.Nježno pritisnuti duž cijele rolade da se sjedini krema i biskvit s bananama.
Spojene strane okrenuti prema dolje tj. prema tacni.

Omazati ostatkom kreme,posipati čokoladnim mrvicama ili umutiti još 1 dcl slatkog vrhnja i time dekorirati gotov kolač.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar