subota, 11. lipnja 2016.

FANTAZIJA OD VIŠANJA I ČOKOLADE











STOJCI
Biskvit
• 9 bjelanjaka
• 9 kašika šečera
• 9 kašika brašna
• 1 prašak za peciva
• 1 dcl hladnog mlijeka


 

Krema
• 9 žutanjaka
• 9 kašika šečera
• 6 kašika brašna
• 4.5 dcl soka od višanja (dodati vode ako fali)
• 200 g margarina za kreme
• 1 tegla visanja
• 250 ml slatkog vrhnja (Sania)
• 250 g čokolade za kuhanje


 

PRIPREMA
Umutiti bjelanjke u cvrsti snijeg,pa dodati secer.

Dodati brasno pomijesano sa praskom za pecivo i lagano ujediniti.

Izliti na namascen pleh velicine 35-40 cm
Peci u zagrijanoj peci na 180 c 15 ak min provjeriti sa cackalicom da li je peceno.Izvaditi iz peci i zaliti sa 1 dcl mlijeka

Umutiti zumanjke sa secerom, dodati brasno to skuhati na preostala 4.5 dcl soka od višanja( kao puding)

Kad se ohladi dodati margarin i izmiksati, kremu premazati po biskvitu

Po kremi poredati višnje od prilike koju veličinu kolača želite i lagano utisnuti u kremu

Slatko vrhnje i čokoladu zagrijati na laganoj vatri miješajući polako da se istopi čokolada a da ne baci ključ

Pričekati par minuta da se krema malo ohladi da nije vrela,pa preliti po višnjama

Kolač ohladiti i uživati  :)

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar