petak, 17. lipnja 2016.

ČOKO-PLAZMA TORTA










Sastojci
-1 pakovanje kora/tamnih

Fil:
-300 g margarina “dobro jutro”
-200 g prah šećera
-300 g mlevene plazme
-3 čaše kisele pavlake
-2 dl vrhnja za šlag

Preliv za kore:
-1 dl mleka
-2 kesice lešnik karamela

Dekoracija:
-100 g crne čokolade


 

Priprema

Fil 1:
Umutiti margarin sa prah šećerom,dodati kiselu pavlaku i mlevenu plazmu i izmešati da se sastojci lepo sjedine.

Fil 2:
2 dl vrhnja za šlag umutiti čvrsto.

Preliv za kore:
1 dl mleka zagrejati,dodati karamele i otopiti ih u mleku.

Kore natopiti prelivom. Svaku koru nakvasiti prelivom,premazati filom,pa preko fila premazati umućenim vrhnjem. Tortu dekorisati otpoljenom čokoladom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar